30 maaliskuuta 2014

Goottia musiikkia

Joskus vuosia sitten koin suurempaakin vetoa goottialakulttuuria kohtaan, joskin lopulta se identiteettiprojekti jäi synkän musiikin kuunteluun, eikä jatkunut meikkeihin, ketjuihin, neonrastoihin ja lepakoiden paskomiseen asti.

Tähän soittolistaan olen koonnut itselleni keskeistä gootteja tai gootinkaltaisia tuotteita sisältävää musiikkia. Vaikka kaikenlaisia poseeraajia vieroksuva purismihan näihinkin piireihin taitaa kuulua, (tai juuri siksi, ihan kiusallaan) on listalla sellaisiakin kauhistuksia kuin 69 Eyes. Brandon Lee olikin varhaisimpia kosketuksiani gootahtavaan musiikkiin, joten sikälikin se toki kuuluu joukkoon. Taisin saada singlen siskolta joskus teininä joululahjaksi, joten kiitos siitä.

Listan päätöskappaleen löysin itse asiassa vastikään, kun pohdiskelin meneekö Nick Cave goottilistassa jo hieman kaukaa haetuksi. Kävi kuitenkin ilmi, että Caven varhaisella bändillähän olikin goottialakulttuurille irvaileva kappale Release the Bats. Josta tietenkin tuli jonkin sortin goottihitti, koska parodiaa lienee mahdotonta tehdä ilman että joku ottaa sen todesta. Muutenkin tällaisen musiikin kanssa homma tuntuu menevän niin, että rajaa kliseitä ylikorostavan parodian ja esimerkillisen genren edustajan välillä voi olla hankala löytää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti