07 elokuuta 2014

Sotamusiikkia

Parhaillaan ihmisiä tapetaan suuressa mittakaavassa ympäri maailmaa — esimerkiksi Irakissa, Ukrainassa ja Palestiinassa mediassa huomiota saaden, ja sitten toisaalta paikoissa joista ei olisi kuullutkaan ellei Wikipediassa olisi listaa parhaillaan käynnissä olevista aseellisista konflikteista.

Tavalliset ihmiset joutuvat jatkuvasti ympäri maailmaa poliittisten, ideologisten, tai täysin irrationaalisten voimien heittelemänä, houkuttelemana ja pakottamana tilanteisiin, joissa tuntuu välttämättömältä tai ihan asiaan kuuluvalta tietoisesti tappaa suuria määriä kanssaihmisiä. Ja kärsimään joutuvat niin sotilaat kuin sivullisetkin.

Kaikki tämä on tietenkin kamalaa, ja jokunen asiaan kantaa ottava musiikkikappalekin on aiheesta syntynyt. Tällä listalla siis kaikenlaista  hippien protestilauluista sotauupumuksesta kertovaan avaruusrokkiin ja paatoksellisen pasifistiseen suomi-iskelmään.


Bonuksena vielä ajankohtainen video aiheesta Israel. Ainakin omaan mediakuplaani suodattuneen informaation perusteella siellä on meneillään miehitettyjen alueiden asukkaiden terrorisointia ja hävittämistä täysin ylivoimaisella sotilaallisella voimalla. Tämä on kuitenkin saatu varsin suuren yleisön silmissä näyttämään oikeutetuilta sotatoimilta. Israelilaisten siviilikohteiden suuntaan lauottuja raketteja mitenkään hyväksymättä tai Hamasia ym. muutenkaan ihannoimatta on Israelin harjoittama sairaaloiden ja koulujen pommittaminen erityisen hirveää. Erityisen absurdilta näyttää konfliktin osapuolien aiheuttaman tuhon ja kärsimyksen, tai miehittäjän ja miehitettyjen valtasuhteen esittäminen millään mittapuulla tasapuolisina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti